Welkom op de website van

Al-Andalus Instituut

Al-Andalus Instituut is in 2017 opgericht door onderzoeker en schrijver Ibrahim Sbaa. Tijdens zijn bestudering van de rijke islamitische geschiedenis, viel hem op dat er in de Nederlandse taal heel weinig bekend is over de islamitische geschiedenis. Om hierin verandering te brengen begon hij artikelen te schrijven over dit onderwerp. 

Aangeboden boeken

Bestel nu

Gratis verzending vanaf €50,-

Nieuw!

‘O mijn volk, aanbid Allah, er is voor jullie geen andere god dan Hij’

Allah stuurde verschillende Profeten en boodschappers naar de mensheid. De eerste was Adam en de laatste was Mohammed (Vrede zij met hen). Allemaal nodigden zij uit naar het aanbidden van Allah alleen en het verwerpen van alles wat naast Hem werd aanbeden.

De Profeten en boodschappers van Allah zijn de rolmodellen waar wij in deze tijd zo’n behoefte aan hebben. Laat je meeslepen door de verhalen en levens van deze geweldige rolmodellen. Ervaar hoe de liefde voor de Profeten en de boodschap waarmee zij gezonden werden zal toenemen.

Dit boek is op een unieke wijze samengesteld om de prachtige verhalen van de Profeten toegankelijk en levendig te maken voor jong en oud.

Blogs

Werd de Islam met het zwaard verspreid?
Categorieën
Geschiedenis

De expansie van de Islam na het overlijden van de Profeet Mohammed (vrede zij met hem) is een van de meest spectaculaire hoofdstukken uit de menselijke geschiedenis. Binnen 10 jaar na zijn overlijden hadden zijn metgezellen de islamitische boodschap verspreid van het oude Perzië tot aan de woestijnen van Noord-Afrika. De supermachten van die tijd, […]

De Botten jager van Srebrenica
Categorieën
Politiek & Current affairs

Vandaag is het 26 jaar geleden dat de genocide in Srebrenica plaatsvond, waarbij 8372 Bosnische moslims op brute wijze werden vermoord. Ze werden gedood nadat Bosnisch-Servische christenen in juli 1995 de moslimenclave Srebrenica aanvielen. De genocide op de moslims in Srebrenica die vijftig jaar na de holocaust plaatsvond, is daarmee de meest recente genocide die […]