Aangeboden cursussen

De Islamitische Gouden Eeuw

Leeftijd: Vanaf 14 Jaar
Duur: 4 lessen van circa 60 minuten per les

Beschrijving Cursus: Het islamitische gouden tijdperk van wetenschap was een belangrijke periode in de menselijke geschiedenis. Het werk en de uitvindingen van de islamitische geleerden hebben de wereld voorgoed veranderd en hebben ook effect op de wereld waarin wij nu leven.

– Hoe begon de islamitische gouden eeuw?
– Wat bracht het voort aan geleerden en uitvindingen?
– Wat waren de positieve en negatieve punten?
– Hoe kwam het ten einde?
– Wat heeft de wereld te danken aan de moslims?

Dit zijn allemaal belangrijke vragen waarop antwoord wordt gegeven deze lessenreeks.

Deze cursus zal jou helpen om één van de belangrijkste episodes uit de islamitische en menselijke geschiedenis diepgaand te begrijpen.

Kosten: €25,-

Time Management

Leeftijd: Vanaf 14 Jaar

Duur: 4 lessen van circa 60 minuten per les

Beschrijving Cursus: Als moslims balanceren wij tussen twee werelden. Het wereldse leven en het leven van het hiernamaals. Hoe kunnen wij uit dit tijdelijke wereldse leven het maximale halen en tegelijkertijd de focus houden op hiernamaals. Time Management is hierin essentieel. Al-Andalus Instituut organiseert een unieke cursus waarin Time Management wordt behandeld vanuit islamitisch perspectief en historische rolmodellen. Compleet met tips, tricks, en praktische informatie.

Zodat de cursist aan het eind van de cursus zijn tijd goed kan indelen, prioriteiten kan stellen, time wasters kan identificeren en algeheel productiever wordt.

Kosten: €25,-