Over ons

Al-Andalus Instituut is in 2017 opgericht door onderzoeker en schrijver Ibrahim Sbaa. Vanaf jonge leeftijd bestudeerde hij de islamitische geschiedenis en volgde hij lessen en seminars van verschillende specialisten en historici. Om zijn kennis ook visueel te vergroten bezocht hij musea en historische plekken om veldonderzoek te doen en te spreken met lokale specialisten. 

Tijdens zijn bestudering van de rijke islamitische geschiedenis, viel hem op dat er in de Nederlandse taal heel weinig bekend is over de islamitische geschiedenis en haar erfgoed. Om hierin te faciliteren begon hij artikelen te schrijven over dit onderwerp. De artikelen sloegen enorm aan, waardoor er een behoefte ontstond naar literatuur. 

Zo schreef Ibrahim Sbaa in 2018 zijn eerste boek met de titel ‘De islamitische geschiedenis van Marokko, het verhaal van de stichters van Marrakesh’. Dit boek werd een groot succes en inmiddels zijn er meerdere boeken uitgegeven door Al-Andalus Instituut, waaronder een serie kinderboeken over de geschiedenis van Al-Andalus. Al-Andalus Instituut biedt ook lessen aan over de islamitische geschiedenis en meer mooie projecten staan op de plank voor de toekomst.